Kuvaaja: Pekko Korvuo

SDP:n 47. puoluekokous on valinnut Mikkel Näkkäläjärven puolueen puoluesihteeriksi. Hän sai 257 ääntä. Ehdolla puoluesihteerin vaalissa oli myös Hanna Kuntsi (170 ääntä).

Mikkel Antte Iisakki Näkkäläjärvi on suomalainen SDP:n puoluesihteeri. Hän toimi Demarinuorten puheenjohtajana 2016–2020. Näkkäläjärvi on Rovaniemen kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja. Keväästä 2020 hän on työskennellyt Palvelualojen ammattiliitto Pamin Pohjois-Suomen aluepäällikkönä. Koulutukseltaan Näkkäläjärvi on hallintotieteiden maisteri Lapin yliopistosta.

Näkkäläjärvi on toiminut Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n varapuheenjohtajana sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden Demarinuorten puheenjohtajana.

Näkkäläjärvi nimitettiin vuoden 2015 Suomen YK-nuorisodelegaatiksi. Näkkäläjärvi oli SDP:n eduskuntavaaliehdokas Lapin vaalipiirissä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Hän sai 640 ääntä eikä tullut valituksi.

Sosialidemokraattisten Nuorten puheenjohtajaksi hänet valittiin vuoden 2016 liittokokouksessa. Hänet valittiin jatkokaudelle 2018 liittokokouksessa. Vuoden 2020 liittokokouksessa Näkkäläjärvi ei hakenut enää jatkokautta.

Kuntavaaleissa 2017 Näkkäläjärvi valittiin ensikertalaisena Rovaniemen kaupunginvaltuustoon 335 äänellä. Kuntavaaleissa 2021 Näkkäläjärvi valittiin jatkokaudelle Rovaniemen kaupunginvaltuustoon 344 äänellä.

Demarinaiset palkitsivat Näkkäläjärven Risto Rohkea -tasa-arvotunnustuksella vuonna 2018. Perusteena olivat Näkkäläjärven kannanotot tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sekä feminismin puolesta.

Vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa Näkkäläjärvi sai 10 761 ääntä eikä tullut valituksi.

Vuoden 2023 eduskuntavaaleissa Näkkäläjärvi oli SDP:n ehdokkaana Lapin vaalipiirissä. Hän sai 3853 ääntä, mikä riitti varakansanedustajan paikkaan.

Näkkäläjärvi on kotoisin Inarista ja asuu Rovaniemellä puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa. Hän on valmistunut Lapin yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi. Hän on opiskellut aikaisemmin kone- ja tuotantotekniikkaa Vaasassa. Näkkäläjärven isä on pohjoissaamelainen. Näkkäläjärvi on poronomistaja.