SONY DSC

Vasemmistoliitto on valinnut poliittiseksi sihteerikseen Dan Koivulaakson, 36.

– Odotan innolla tehtävän alkamista ja mahdollisuutta työskennellä taas täysipäiväisesti poliittisen vaikuttamistyön parissa. Tällä kertaa tällaisessa virkamiesroolissa, Koivulaakso sanoo.  – Haastava taloustilanne sekä työn muutos, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä ilmastopolitiikka vaativat jatkuvaa ja strategista ohjelmatyötä tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Koivulaakso siirtyy tehtävään Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sopimustoimitsijan paikalta. Viimeisimpänä työnään ennen ammattiliittouraansa Koivulaakso toimi Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja on kaupunginvaltuutettu Helsingissä sekä Helsingin Sataman hallituksen jäsen.

Poliittisen sihteerin tehtävässä vuodesta 2009 toiminut Jussi Saramo lopettaa työnsä puoluetoimistolla hyvillä mielin:

– Puolue näyttää nykyään siltä punavihreältä tulevaisuuden tekijältä, jollaiseksi se alun perin perustettiin. Vahvan nuorisokannatuksen ansiosta kukaan ei enää kutsu Vasemmistoa auringonlaskun puolueeksi. Politiikan sisällön lisäksi muutosta on nähty toimintatavoissa – kun iso osa sisältöjen valmistelusta siirtyi tänä vuonna eduskuntaryhmän uuteen kansliaan, oli itselleni sopiva aika hakea uusia haasteita, Saramo toteaa.