2016-11-30-17_31_23-miraveera

Jakomäen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Mira-Veera Auer

Helsinkiläinen puolueosasto Jakomäen Vasemmistoliitto vaatii pääministeri Juha Sipilää eroamaan. Pääministeri on lehtitietojen mukaan painostanut Ylen toimittajaa viestimällä tälle yömyöhään asti ja saanut vaiennettua uutisoinnin koskien sitä onko pääministeri ollut esteellinen ollessaan mukana päätöksenteossa valtion sadan miljoonan euron lisärahoituksesta Terrafamelle. Sipilän sukulaisten yrityksellä Katera Steelillä on noin puolen miljoonan euron tilaus Terrafamelta.

“Näyttää siltä, ettei pääministeri ole ensinnäkään kunnioittanut hyvän hallinnon periaatteita ja varmistanut, että kansalaisten luottamus hallintoon pysyy hyvänä. Emme voi hyväksyä, että meillä on valtion päämiehenä henkilö, joka puuttuu näin räikeällä tavalla avoimen yhteiskunnan periaatteita toteuttavaan lehdistövapauteen”, toteaa Jakomäen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Mira-Veera Auer. Osasto esittää huolensa yleläisten keräämän kirjelmän perusteella esiin tulleista tiedoista, että ylen johto on kieltänyt julkistamasta tietoja pääministerin epäilyttävistä toimista kuten tietoa siitä, että pääministeri on lähettänyt Ylen toimittajalle perjantaina 25.11. myöhään iltaan asti toistakymmentä viestiä. Yleläiset ovat huolissaan vapaudestaan noudattaa journalistin ohjeita ja tuovat esiin senkin seikan, että tällaiset toimet ovat etenkin merkittäviä sillä Yleisradion rahoitus on riippuvainen poliittisista päätöksistä. Jakomäen Vasemmistoliitto paheksuu pääministeri Sipilän sanan-ja lehdistövapautta halveksivia toimia.

“Kansalaiset ansaitsevat luotettavat edustajat. Sipilän kaverit näyttävät hyötyvän kokoajan ja tavallisten kansalaisten hyvinvoinnista senkun leikataan. Pidän tätä touhua äärimmäisen vastenmielisenä”, tuhahtaa Mira-Veera Auer. Osastosta todetaan, että Vasemmiston tulee vaatia yhdessä kansalaisten kanssa, että maatamme johdetaan oikeudenmukaisesti, avoimesti ja demokraattisesti sekä kansalaisia kunnioittaen.