Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio

Hallitus julkisti tänään budjettiriihensä tuloksen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää hallituksen linjauksia talouden kannalta järkyttävinä. Tavion mukaan hallituksen toimet eivät nosta yritysten kilpailukykyä ja jopa heikentävät palkansaajien ostovoimaa. Lisäksi hallitus paisuttelee julkisia menoja ja elää velaksi.

– Erityisesti teollisuudelta on tullut viime aikoina huolestuttavia uutisia. Tätä tilannetta ei helpota se, että hallitus lopettaa teollisuuden päästökauppakompensaation ja tuplaa turpeen verotuksen.

Turpeen vero tuplataan – käy kalliiksi

Perussuomalaiset näkevät erityisesti turpeen verotuksen tuplaamisen uhkana. Heidän mukaansa lämmöntuotannon kulut kasvavat merkittävästi, kaukolämmön hinta nousee ja jalostuskelpoista puuta aletaan polttamaan, kun turpeesta on tehty kohtuuttoman kallista.

– Norja ei ole lopettanut kansakuntaa vaurastuttanutta öljynporausta ilmastosyistä, mutta Suomessa ollaan ilmeisesti satumaisen rikkaita mitä tulee ilmastotalkoisiin. Samalla, kun Kiinassa pystytetään hiilivoimaloita, meillä ajetaan alas kustannustehokasta kotimaista energiatuotantoa, jolle on jo valmis tuotantokapasiteetti. Kilpailukyky ja työllisyys kärsivät, Tavio perustelee.

Riittämätön työllisyystavoite

Lisäksi Tavion mielestä hallituksen reilun 30 000 uuden työpaikan tavoite on täysin riittämätön.

– On käsittämätöntä, ettei edes tavoite ole tuon korkeampi. Lisäksi hallitus laskee toisen asteen oppivelvollisuudenkin työllisyystoimeksi. Todellisuudessa se ei luo yhtään työpaikkaa lisää, vaan paisuttaa vain julkisia menoja.