Vaalikuva_3_705x

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto

Perussuomalaiset kysyivät tänään suullisella kyselytunnilla niin sanotusta sopeutumiseläkkeestä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on aiemmin ilmoittanut kannattavansa kansalaisaloitetta sopeutumiseläkkeen poistamiseksi ja jo huhtikuussa 2016 Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto jätti lakialoitteen samasta aiheesta.

– Samaan aikaan, kun oikeita töitä tehneiden eläkeläisten ostovoima heikkenee ja meillä on puoli miljoonaa eläkeläistä köyhyysrajan alapuolella, meillä on sopeutumiseläkkeellä elosteleva eliitti, joka saa jopa kuuden tonnin eläkettä iästä ja varallisuudesta riippumatta! Lehto huomautti.

– Perussuomalaisten kanta on selvä. Me olemme valmiit poistamaan tämän epäoikeudenmukaisuuden.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sopeutumiseläkkeen käytössä on havaittu väärinkäytöksiä, joissa esimerkiksi oman yrityksen kautta on nostettu pääomatuloja, jotka eivät vaikuta sopeutumiseläkkeen suuruuteen.

– Tällaiset moraalittomuudet on estettävä ja ilman niitäkin tällainen suojaraha pitää poistaa.

Lehto moitti hallitusta siitä, että samaan aikaan, kun Suomen talous nousee, hallitus ei sijoita eläkeläisköyhyyden ratkaisemiseen.

Lehto kysyi, miten hallitus suhtautuu sopeutumiseläkkeen poistamiseen.

– Oletteko valmiita osoittamaan oikeutta oikeille eläkeläisillemme parantamalla heidän ostovoimaansa? Lehto lisäsi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kiersi kysymyksen sopeutumiseläkkeestä ja hallituksen kannasta. Hän totesi, että asia on eduskunnan käsissä eikä asiasta ole hallituksen esitystä.