Hakkarainen Teuvo

Perussuomalaisten Hakkarainen: Hallitus on kuullut sahayrittäjiä

”Reilu kuukausi sitten nostin esille puuhakevoimaloiden tuen riittämättömyyden. Nurisin tästä hallitukselle: eihän näin pienillä tuilla kukaan perusta voimalaa”, Teuvo Hakkarainen sanoo.

”Ei mennyt nurinat hukkaan. Hallitus on päättänyt päästää pienet puuhakevoimalat uusiutuvan energian tukijärjestelmän piiriin. Tällaisilla muutoksilla saadaan vauhtia voimalainvestointeihin. Hallitus on kuullut sahayrittäjiä. Nyt täytyy olla tyytyväinen”, Hakkarainen jatkaa.

”Olen myös tyytyväinen, että kuoret ja purut otetaan tuen piiriin. Tässä korjattiin iso asia. Purut ovat mädäntyneet sahojen laidoilla ja menettäneet energia-arvonsa, kun ne eivät ole olleet tuen piirissä.”

”Nyt tulevien metsäinvestointien, mm. Äänekoski ja Kemi, johdosta vapautuu markkinoille 2-3 miljoonaa kuutiota tukkipuuta. Sahat maksavat 70 prosenttia kantohinnasta. Sahateollisuuden on kilpailukykyisesti pystyttävä markkinoimaan tuotteet maailmalle. Kilpailuasemien säilyttämiseksi energiatuki sahoille on ensiarvoisen tärkeä.”

Hallitus julkaisi tänään Suomen energia- ja ilmastostrategian. Samalla hallitus kertoi uudesta teknologiasta riippumattomasta uusiutuvan energian tukijärjestelmästä. Tuen piiriin pääsevät myös metsäenergiaa eli sahajätteitä kuten sahanpurua ja kuorta hyödyntävät pienimuotoiset yhdistelmävoimalat (CHP-voimalat), jotka tuottavat sekä sähköä että lämpöä.