Terho, Sampo ps

Keski-Uusimaa julkaisi tänään 10.2. kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden kolumnin, jossa hän väittää moottoripyöräveroa perussuomalaisten kiihkoilemaksi. Vastaavia väitteitä on kuultu aiemminkin.

”Useampi taho on kiihkoillut moottoripyöräveron olevan perussuomalaisten keksimä ja ajama. Tämä ei pidä paikkaansa. Me ehdotimme veroa suurille veneille, mutta moottoripyörävero ei ole meidän keksintömme”, painottaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. ”Eduskuntaryhmämme on käynyt moottoripyöräverosta useita keskusteluja, joiden pohjalta tiedän, ettei meillä kukaan tätä veroa toivo.”

Hallituspuolueet ovat yhdessä sopineet moottoripyöräverosta osana hallitusohjelman veropakettia. Hallituksen esitystä ei ole tuotu vielä eduskuntaan.

”En kuuntele näitä hallituskumppaneiden perättömiä syytöksiä enää. Perussuomalaiset ei ammattitaitoisena hallituspuolueena kampanjoi yhdessä sovittua hallitusohjelmaa vastaan, mutta sen voin ilmoittaa, että eduskuntaryhmämme ei moottoripyöräveroa halua. Meidän puolestamme sen voi mieluusti jättää toteuttamatta, jos hallituskumppanit tähän suostuvat”, Terho jatkaa.

Useat asiantuntijat ovat arvioineet, että moottoripyöräverolla ei saavuteta toivottua verokertymää. Samanaikaisesti Perussuomalaisten vaatima autoveron alennus on jo kasvattanut valtion kassaa.

”Tuottamatonta veroa moottoripyörille ei kannata toteuttaa. Autoveron kohdalla itse asiassa veron alennus lisäsi verotuottoa. Henkilökohtaisesti olisin valmis pohtimaan, toimisiko sama moottoripyörien suhteen.