dc6311c8-b178-4efe-9d3f-9a713d87a491

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt ryminällä mukaan Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kampanjaan! 

Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kansalaiskampanjan tukijoiksi liittyivät useat poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt. Kampanjan tärkeydestä saatiin selkeä viesti, kun nuorisojärjestöt laajasti niin hallitus- kuin oppositiopuolueista liittyivät mukaan. Järjestöt tukevat kampanjaa kannustamalla jäseniään allekirjoittamaan vetoomuksen ja välittämällä tietoa oman puolueensa kansanedustajille. 

– Kampanjan tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä ja olemme erittäin iloisia siitä, että lähes kaikki poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt ovat jo mukana ja lisää on tulossa! Uskomme, että saamme paljon uusia nimiä vetoomukseen ja kansanedustajia allekirjoittamaan lakialoitetta, kun sen aika on. Kansanedustajien saamisessa lakialoitteen taakse kullakin poliittisella nuorisojärjestöllä on avainrooli, sanovat kampanjan perustajat Jaakko Mustakallio ja Saara Ilvessalo.  

3500 allekirjoittajan raja rikki kahdessa vuorokaudessa!

Kampanjan vetoomus rikkoi 3500 allekirjoittajan rajan varhain perjantaiaamuna. Vetoomuksen allekirjoittamalla luodaan painetta kansanedustajille allekirjoittaa lakialoite. Vetoomus luovutetaan eduskunnalle lokakuussa.  

– Haluamme antaa kampanjalla selkeän viestin, ettei tietty ihmisryhmä voi käyttää omia kansalaisvapauksiaan toisten ihmisryhmien kansalaisvapauksien rajoittamiseen. Tukemalla kampanjaa edistämme ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa sekä tuomme lainsäädännön vastaamaan Suomen solmimia kansainvälisiä sitoumuksia. Kannustamme kaikkia suomalaisia allekirjoittamaan vetoomuksen ja osallistumaan kampanjaan, sanovat kampanjaan liittyneiden järjestöjen puheenjohtajat. 

Kampanjaa tukevat järjestöt 5.8. klo 08.00

POLIITTISET JÄRJESTÖT

Svensk Ungdom
Puheenjohtaja: Ida Schauman

Kokoomusopiskelijat
Puheenjohtaja: Marianne Kupias

Demarinuoret
Puheenjohtaja: Mikkel Näkkäläjärvi

Keskustanuoret
Puheenjohtaja: Hilkka Kemppi

KD-nuoret
Puheenjohtaja: Remo Ronkainen

Sosialidemokraattiset opiskelijat
Puheenjohtaja: Hanna Huumonen

Keskustaopiskelijat
Puheenjohtaja: Anniina Sippola

Vihreät nuoret ja opiskelijat
Puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Saara Ilvessalo

Katso täydellinen listaus kampanjan tukijoista: www.rasismirikoslakiin.fi/#tukijat

Allekirjoita vetoomuswww.rasismirikoslakiin.fi
Jaa kampanjasivu facebookissa:
www.facebook.com/huominenilmanpelkoa
Twitter: #rasismirikoslakiin