Kansainvälisen vastuun ja keskinäisriippuvuuden merkitystä ei voi korostaa liikaa. Tätä painottaa kansanedustaja Eva Biaudet, joka on ollut RKP:n jäsen kriisihallinnan parlamentaarisessa komiteassa.
 
– Komiteatyö on ollut parhaimmillaan syvällistä keskustelua ja aitoa vuorovaikutusta. Olemme keskittyneet siihen, miten Suomen kansainvälistä osallistumista kriisinhallintatoimintaan voisi kehittää mahdollisimman vaikuttavaksi, jotta kohdemaan ja sen ihmisten kokonaisturvallisuus voidaan varmistaa, Biaudet sanoo. 
 
– Olen erityisen iloinen siitä, että komitea suosittaa aktiivista ja monipuolista osallistumista kansainväliseen kriisinhallintaan, hän lisää.
 
Siviilikriisinhallintaoperaatioissa naisten osallistuminen ja osaamisen hyödyntäminen on onnistunut paremmin kuin sotilaallisen kriisinhallinnan puolella.
 
– Meidän täytyy jatkaa työtä naisten osallistumisen vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että kulloinkin lähetettävistä asiantuntijoista puolet olisi naisia, puolet miehiä. On syytä tarkemmin selvittää miten naisten osallistumista voisi aktiivisemmin nostaa. Tulee myös selvittää, onko esimerkiksi olemassa esteitä, joko asenteissa tai käytännöissä, jotka ohjaavat naisia pois meidän sotilaallisen kriisinhallinnan tehtävistä, Biaudet sanoo.
 
Kriisinhallintakomitean johtopäätökset julkaistiin tänään. Komitean puheenjohtajana on toiminut valtiosihteeri Johanna Sumuvuori.