1_biaudet-eva-full

Biaudet: Haluaako hallitus pysäyttää kaiken maahanmuuton?

Hallitus esittää alempaa toimeentulotukea kaikille, joilla ei ole ollut yhteyksiä Suomeen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tätä niin kutsuttua kotouttamistukea perustellaan 3,4 miljoonan euron säästöillä ja alentuneella vetovoimalla eli että turvapaikanhakijat eivät enää hakeutuisi Suomeen.

– Miksi hallitus haluaa kaikin keinoin viestiä, että Suomi suhtautuu negatiivisesti maahanmuuttoon? Miksi halutaan viestiä, että turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat ansaitsevat muita huonomman järjestelmän? Miksi haluamme eritellä ihmiset aitoihin ja epäaitoihin suomalaisiin, kysyy kansanedustaja Eva Biaudet.

Biaudet’n mukaan hallitus heikentää tällä esityksellä talouden parantamisen edellytykset saada talous jaloilleen. Kansantaloustieteilijät ovat osoittaneet, että maahanmuutto on selkeä etu maan kansainvälistymiselle. Lisääntynyt vienti tuo lisää työpaikkoja, mikä puolestaan parantaa taloustilannetta.

– Meidän tulisi nyt miettiä, miten saamme viennin vetämään, uusia työpaikkoja ja miten ratkaisemme haastavan demografiakehityksemme. Jos tänä vuonna maahan on tullut 4500 turvapaikanhakijaa, voiko vetovoimamme olla enää huonompi? Haluammeko pysäyttää kaiken maahanmuuton, myös työperäisen?