Filatov, Tarja sd
Filatov, Tarja sd
Filatov, Tarja sd

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov muistuttaa teknologian, talenttisuuden ja toleranssin merkityksestä alueiden menestykselle.  Filatovin mukaan maat, jotka ovat ymmärtäneet panostaa näihin tekijöihin, ovat pärjänneet merkittävästi maailman mittakaavassa.

− ­Teknologia on ollut esimerkiksi Suomelle jo pitkään menestystekijä, jonka varaan Suomea rakennetaan edelleen. Talenttisuus voidaan käsittää kyvykkyytenä, luovuutena ja kulttuurina. Luovuutta tarvitaan, jotta voidaan keksiä uusia tuotteita ja uusia tapoja tehdä paremmin ja kilpailukykyisemmin vanhoja asioita. Suvaitsevaisuus puolestaan mahdollistaa erilaisuuden arvostamisen, jonka kautta voidaan hyödyntää erilaista osaamista, Filatov toteaa.

Filatovin mielestä kolmen T:n – teknologian, talenttisuuden ja toleranssin – resepti olisi syytä pitää mielessä myös maan hallituksessa ministerien palatessa kesälomilta syksyn aherrukseen. Samalla yhteisöllisyyden merkitystä kansalaisyhteiskunnan voimavarana ei tule unohtaa.

Filatov avasi maanantaina Tampereella nuorten teatterifestivaali Murroksen, joka esittelee vuosittain maamme nuortenteatterin helmiä. Avauspuheessaan hän kehui teatteria yhteisölliseksi ja luovuttaa mahdollistavaksi harrastukseksi, johon kannattaa panostaa myös tulevaisuudessa.

− Taiteen ja teatterin avulla voi oppia kansakunnan tärkeinä pitämiä arvoja suvaitsevaisuutta, ympäristön kunnioittamista, kansainvälisyyttä. Yhteiskunnan sivistyspohjaa voi mitata sillä, miten se kohtelee lapsiaan ja nuoriaan. Teatterinkin.