Satu_Taavitsainen22

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen tyrmää hallituspuolue kokoomuksen aikeen leikata jälleen suomalaisten palkkoja. Kokoomus esitteli tänään SuomiAreenassa ajatuksensa sunnuntain tuplapalkan poistamisesta laista.

– Sunnuntaikorvausten poisto olisi merkittävä palkanalennus palvelualoilla työskenteleville palkansaajille,  joista suurin osa on naisia. Lapset ovat viikonloppuna koulusta vapaalla ja mieluiten äidit ja isätkin olisivat viettämässä aikaa perheidensä kanssa. Kaupoissa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa ja hoitotyössä työskentelevät perheenäidit ja -isät uhraavat kuitenkin viikonloppunsa, koska tarvitsevat pienen peruspalkkansa päälle pyhälisät. Mitkä ovat kokoomuksen moraaliset arvot, kun he taas heittävät tällaisia heittoja? Taavitsainen kysyy.

Hallituspuolueet yrittivät rajoittaa sunnuntaikorvausta jo viime syksynä. Tällöin 30 000 palkansaajaa kokoontui vastustamaan hallituksen pakkolakeja Helsingin rautatientorille.

– Kokoomuksen käsi on nähtävästi jälleen palkansaajien taskussa. Näin nopeasti unohtuivat kokoomuksen puheet keskiluokan etujen ajamisesta. Heidän ratkaisu kaikkiin Suomen ongelmiin tuntuu olevan palkanleikkaukset ja pakkolakien hautaaminen taisi jäädä kovasti vaivaamaan ja kummittelemaan, Taavitsainen toteaa.

– Muste ei ole edes ehtinyt kunnolla kuivua kilpailukykysopimuksesta, kun kokoomus on jo esittämässä uusia palkanleikkauksia. Eikö heille mikään riitä? Toivottavasti tämä esitys ei muodostu koko hallituksen kannaksi, Taavitsainen päättää.