IMG_0165_muokattu

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Tytti Tuppurainen iloitsee suomalaisnuorten vahvasta tuesta Euroopan unionin yhteistyölle. Tänään julkaistu Eurooppanuorten Taloustutkimuksella teetättämä haastattelututkimus osoittaa, että 81 prosenttia vastanneista nuorista pitää unionin jäsenyyttä Suomelle hyvänä asiana.

─ Eurooppanuorten teetättämän tutkimuksen tulokset on syytä tiedostaa laajasti. Suomalaisnuoret haluavat kiinnittyä Euroopan unioniin ja pitävät sitä tärkeänä maanosan yhteisten haasteiden ratkaisemiseksi. Tutkimus nuorten asenteista osoittaa, että kaikupohjaa Eurooppa-kriittiselle populismille ei ole nuorten keskuudessa ja että nuorten mielestä EU-populismin “parasta ennen” on jo aikaa sitten mennyt, Tuppurainen kertoo toteaa.

Tuppurainen antaa tunnustusta nuorille, joiden eurooppapoliittiset näkemykset ovat paljon edistyksellisempiä kuin maamme hallituksen. Hän pitää tärkeänä, että nuorten näkemykset otetaan huomioon hallituksen harjoittamassa eurooppapolitiikassa.

─ Pääministeri Juha Sipilän hallituksen eurooppapoliittinen hapuilu näyttäytyy entistäkin päämäärättömämmältä nuorten linjakkaiden näkemysten valossa. Nuoret lähettävät vahvan viestin siitä, että hallitukselta odotetaan EU-politiikan hoitoa, jolla turvataan Suomen vahva asema unionin ytimissä, Tuppurainen päättää.