oDz9mvm9

Vihreä eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa joensuulainen Krista Mikkonen. Mikkonen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Varapuheenjohtajina jatkavat Olli-Poika Parviainen ja Heli Järvinen.

Vihreä eduskuntaryhmä valitsi järjestäytymiskokouksessaan 1.2.2017 Krista Mikkosen jatkamaan ryhmän puheenjohtajana. Mikkonen on koulutukseltaan biologi (FM) ja työskennellyt ympäristöön liittyvissä tehtävissä. Mikkonen on toiminut Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana syyskuusta 2016 ja aiemmin varapuheenjohtajana 2015-2016. Puolueen varapuheenjohtajana hän toimi vuosina 2011-2015. Mikkonen asuu Joensuussa puolisonsa ja kolmen poikansa kanssa.

– Olen innostunut päästessäni jatkamaan Vihreän eduskuntaryhmän johtamista. Tänä keväänä tulemme tarjoamaan oman vaihtoehtomme hallituksen politiikalle. Haastamme koulutusleikkaukset niin eduskunnassa kuin kunnissakin ja esitämme vihreitä vaihtoehtoja, joilla luodaan toivoa huomiseen, nostetaan ihmisiä työhön ja uudistetaan perhevapaat joustavammiksi ja tasa-arvoisemmiksi, Mikkonen toteaa.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa tamperelainen Olli-Poika Parviainen. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka työskenteli aiemmin apulaispormestarina Tampereen kaupungilla, jossa hän vastasi osaamis-, elinkeino- ja sivistyspalveluista. Koulutukseltaan Parviainen filosofian maisteri ja medianomi (amk). Parviainen on parhaillaan vanhempainvapaalla. Hänen perheeseensä kuuluu puoliso ja kaksi lasta.

Toisena varapuheenjohtajana jatkaa toisen kauden kansanedustaja Heli Järvinen  Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja viestinnän opettaja. Järvinen on työskennellyt aiemmin mm. Suomen yrittäjänaisten toimitusjohtajana ja televisiotoimittajana. Järvinen asuu Savonlinnassa puolisonsa kanssa ja hänellä on kaksi aikuista lasta.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajiston valinnat olivat yksimielisiä.