1465172_633946223315769_1979459299_n

Itsenäisyyspuolue (IPU) on koonnut puoluerekisteriin palaamiseen tarvittavat 5000 kannattajakorttia. Ne luovutettiin oikeusministeriöön maanantaina 19.12.

IPU tavoittelee yhteiskuntaa, jossa kaikki pärjäävät ja jossa toteutuu aito demokratia. Tähän tarvitaan IPU:n mielestä omaa rahaa ja itsenäistä lainsäädäntöä.

IPU torjuu EU:n lisäksi Nato-kytkennät. Se haluaa pitää Suomen suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Suomen turvallisuuden perustaksi IPU haluaa puolueettomuuspolitiikan.

Eriarvoistuminen ja kasvavat yhteiskunnalliset jännitteet ovat osoitus politiikan epäonnistumisesta. Sekä Suomen valtiolliseen asemaan että talous- ja yhteiskuntapolitiikkaan tarvitaan suunnanmuutos. IPU:lla on tarjolla uudistusohjelma, joka vastaa kysymykseen ”Mitä EU:n jälkeen?”

IPU haluaa mm. työllistämisen helpottamista, perustuloa, tuloerojen kaventamista, kattavia peruspalveluja, sitovia kansanäänestyksiä, uusiutuvaa energiaa, omavaraisuuden lisäämistä ja rakenteellisen korruption suitsimista.

IPU oli 2015 eduskuntavaaleissa suurin eurosta ja Euroopan unionista eroamista vaatinut puolue. IPU:n mielestä nykyisestä eduskunnasta puuttuu todellinen oppositio. Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet kannattavat Suomelle tuhoisaa euroa ja EU-jäsenyyttä. Aika tekee työtä IPU:n tavoitteiden puolesta.

Itsenäisyyspuolueelle tärkeimmät vaalit ovat seuraavat eduskuntavaalit. Se osallistuu myös kuntavaaleihin, joissa puolue korostaa inhimillisyyttä, osallistumisen kannustamista ja kuntalaisten äänen kuulemista.