Kelan valtuutettujen varapuheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Niilo Keränen muistuttaa nyt pari päivää Kelan pääjohtajavalinnan jälkeen, että lopputuloksen ratkaiseminen arvalla kuuluu demokratiaan.
Tehtävään jätettiin 20 hakemusta. Valtuutettujen työvaliokunta valmisteli tehtyä esitystä haastattelemalla kuusi hakijaa. Työvaliokunta – yksi valtuutettu kustakin valtuutetuissa mukana olevasta puolueesta – valitsi haastateltavat yksimielisesti. Kaikki haastatellut kävivät myös soveltuvuustestissä, jonka suoritti Kelan aiemmin kilpailutuksen perusteella valitsema mm. henkilöarviointiin ja rekrytointiin erikoistunut yritys.
Työvaliokunnan neuvotteluissa loppusuoralle päätyi kaksi ehdokasta. Vaikka työvaliokunta ei päässyt valittavasta yksimielisyyteen ja vaikka valtuutettujen valintaäänestyksessä äänet jakaantuivat puoluerajojen mukaisesti, mitään puoluepoliittista vastakkainasettelua ei esiintynyt. Valtuutetut pitivät sekä valittua ylijohtaja Elli Aaltosta että ylijohtaja Outi Antilaa tehtävään sopivana ja pätevänä.
Kun valintaäänestyksessä päädyttiin tasatulokseen, valtuutettujen esitys tehtiin demokratian sääntöjen – myös Kelan valtuutettujen johtosäännön – mukaisesti arpomalla.
Kansaneläkelaitoksen valtuutetut, kaksitoista kansanedustajaa, tekivät 4.10.2016 esityksen Kansaneläkelaitoksen tulevaksi pääjohtajaksi. Esitys tehtiin Tasavallan Presidentille, joka nimittää pääjohtajan.
Niilo Keränen toteaa, että Kela tulee saamaan hyvän pääjohtajan. Valtuutettujen esittämällä ylijohtaja Aaltosella on korkein mahdollinen koulutus, vankka kokemus niin erilaisista johtamistehtävistä kuin myös sosiaaliturvan eri aloilta. Ylijohtaja Antilalla on myös monipuolinen työ- ja johtamistausta sekä erittäin syvällinen sosiaaliturvan lainsäädännön tuntemus.