Lastuja_verstaastani_2018kansi

Kuva kirjan etukannesta, joka on Alahärmän kirkonkylän 6.luokkalaisten piirtämä kollaasi Kurvisen vaalikuvasta. Alahärmäläiset luovuttivat kollaasitaulun Antti Kurviselle luokkaretken vierailullaan eduskuntaan toukokuussa 2018.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen Kauhavalta julkaisi ajatuksiaan kirjan muodossa.

–          Lastuja verstaastani -kirjaan on koottu ajatuksiani yhteiskunnan, Suomen ja koko maailmankin menosta viimeiseltä kolmelta vuodelta 2015-2018. Samalla se on eräänlainen tilinpäätös kolmesta vuodesta kansanedustajana, Kurvinen kertoo.

–          Kirjassa kuvaan ajatuksiani eri näkökulmista ja aihepiireistä: käytännön työstä Arkadianmäellä, poliittisen toimintani arvopohjasta, talous- ja työllisyyspolitiikasta, oikeuspolitiikasta ja sisäisestä turvallisuudesta. Otan kantaa aluepolitiikkaan, maaseudun elinvoimaan sekä eriarvoistumiseen ja oikeudenmukaisuuteen. Puhun liikenteestä, biotaloudesta ja digitalisaatiosta, kansainvälisyyttä ja koulutuspolitiikkaa unohtamatta.

Kurvisen mukaan kirja on tehty ennen kaikkea siksi, että ihmisillä olisi mahdollisuus tutustua hänen ajatteluunsa sekä niihin arvoihin ja linjauksiin, joihin hän perustaa yhteisten asioiden hoitamisen.

Kesäkuussa Sotkamossa Keskustan varapuheenjohtajaksi jatkoa hakeva Kurvinen myöntää käyttävänsä kirjaa myös vaalikirjana. Hän kuitenkin korostaa, että pohdinnat on kirjoitettu tulevia vaaleja pidemmällä horisontilla. Kurvinen siteeraakin kirjailija Juhani Ahoa, joka nimitti lyhyitä kertomuksiaan ja novellejaan lastuiksi.

–          Juhani Ahohan totesi: “Nämä lastuni tässä tarjotaan sen näköisinä, jommoisiksi ne itsestään, kirjoituspöydältä pudotessaan, ovat siihen paikkaansa kähertyneet. — Kun ei niitä aina henno tuleenkaan työntää, niin jättää ne niiden poimittaviksi, jotka siitä kenties ovat huvitetut.” Toivon ajatuksia herättäviä ja mukavia lukuhetkiä politiikan verstaasta pudonneiden lastujeni parissa, Kurvinen runoilee.