Kalle_web-600x600

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen julkisti puoluekokouspuheessaan, että Kokoomuksen eduskuntaryhmä järjestää loppukesän ja alkusyksyn aikana Yrittäjyystekoja 2018 –kiertueen.

”Kiertue on jatkoa vuoden 2014 yrittäjyyskiertueelle, jonka aikana kokoomuksen kansanedustajat jalkautuivat yrityksiin keräämään ajatuksia yrittäjyyden edistämisestä. Kierroksen jälkeen muodostettiin kokoomuksen kymmenen yrittäjyystavoitetta. Nyt neljä vuotta myöhemmin kaikki näistä tavoitteista ovat joko toteutuneet tai edistyneet merkittävästi. Tekoja yrittäjyyden puolesta tarvitaan lisää, ja siksi kiertue on paikallaan uusia”, Jokinen toteaa.

Jokinen listaa toteutuneita tavoitteita: maksuperusteinen ALV on otettu käyttöön, palkkaamisen kynnystä on madallettu muun muassa koeaikoja pidentämällä ja yritysten tulolähdejakoa ollaan parhaillaan poistamassa.

”Menestyvät yritykset ovat koko hyvinvointimme perusta. Yritysten menestyksen positiiviset vaikutukset heijastuvat koko yhteiskuntaan työllisyyden ja verotulojen kasvuna. Kokoomus pitää siksi tärkeänä, että suomalaisten yritysten ja yrittäjien toimintaedellytykset ovat kunnossa nyt ja tulevaisuudessa”, Jokinen painottaa.

Uuden kiertueen tarkoituksena on kuulla yrittäjäkentän kuulumisia ja päivittää uudet kymmenen tavoitetta suomalaisen yrittäjyyden vahvistamiseksi. Kansanedustajat järjestävät paikallisia tilaisuuksia ympäri Suomen. Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkistaa uudet ja päivitetyt yrittäjyystavoitteensa syksyllä 2018. Tavoitteet ovat osa Kokoomuksen eduskuntavaaliohjelmaa kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

”Kokoomus ei jätä yrittäjyyden edistämistä puheiden tasolle. Hallitukset, joissa Kokoomus on ollut mukana, ovat merkittävästi edistäneet yrittämisen edellytyksiä. Nyt työpöydälle tarvitaan lisää purettavia normeja ja korjattavia lakeja”, Jokinen päättää.