Liike Nytin vauhti kiihtyy kohti huhtikuun kuntavaaleja. Puolue vahvistuu Savonlinnassa merkittävästi, kun sen riveihin liittyvät mm. kaupunginhallituksen jäsen, apulaisrehtori Sanna Metsälä Keskustasta ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro kokoomuksesta.

”Tämä kertoo selkeää kieltä siitä, että veto Liike Nytin toimintaan kasvaa jatkuvasti. Perustamme viikoittain uusia paikallisyhdistyksiä eri puolelle Suomea kuten nyt Savonlinnaan. Savonlinna on hieno esimerkki siitä kuinka erilaisia ja osaavia ihmisiä saamme mukaan toimintaamme. Tästä on hyvä jatkaa kohti kuntavaaleja”, sanoo puheenjohtaja Harry Harkimo.

Keskustelu Savonlinnan keskussairaalan ja Itä-Savon kohtalosta jatkuu kiivaana. Savonlinna ja alueen kunnat olisivat halunneet liittyä Pohjois-Savon hyvinvointialueeseen, mutta maan hallitus ei sitä hyväksynyt, vaan Itä-Savo jatkaa yhteistyötä Etelä-Savon kanssa.

Panu Peitsaro on julkisuudessa puolustanut Savonlinnan sairaalaa. Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin kuntayhtymäjohtaja Peitsaro erosi tehtävästään loppiaisena ja myös kokoomuksesta. Peitsaro kertoo olleensa hyvin pettynyt kokoomuksen varapuheenjohtajan Antti Häkkänen toimintaan asiassa.

”Kaupungin tai alueen ihmisten huolet eivät kantaudu riittävästi päättäjien korviin. Uskomme, että Liike Nytin kautta pystymme paremmin vaikuttamaan tärkeisiin päätöksiin”, sanovat Sanna Metsälä ja Panu Peitsaro.

Metsälä ja Peitsaro lähtevät molemmat Liike Nytin ehdokkaina kuntavaaleihin kuten yrittäjä Pasi Pekkonen sekä rehtori Aki Virolainen.