Liike Nytiin suhtaudutaan yhä myönteisemmin. Puolueen suosio on kasvanut keväästä eniten eli viisi prosenttiyksikköä, kun kysyttiin, mihin puolueisiin suhtaudutaan myönteisimmin. Eniten olivat menettäneet SDP ja Keskusta. Liike Nyt oli tässä tutkimuksessa mukana ensimmäistä kertaa viime keväänä.

”Liike Nyt lähestyy politiikkaa uudella tavalla ja on hienoa ja kannustavaa, että työmme alkaa näkyä myös ihmisten mielissä ja tutkimuksissa. Perinteisten puolueiden politiikka ei kiinnosta, mikä näkyy vaalien äänestysaktiivisuudessa. Vaikka Liike Nyt on ollut mukana vasta vähän aikaa, kertoo komea nousumme siitä, että ihmiset kaipaavat uutta otetta politiikkaan ja haluavat tulla vaikuttamaan meidän kauttamme”, sanoo Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo.

Harkimon mukaan erityisen ilahduttavaa on myös, että yrittäjät erottuivat ryhmäksi, joka on hyvin perillä Liike Nytiin toimintaan liittyvistä asioista. Yrittäjien lisääntyvä kannatus näkyy Harkimon mukaan myös muissa tutkimuksissa.

Tutkimuksen toteutti marraskuun 2020 alussa Kantar TNS Oy.