Pääministeri Sanna Marin on kutsunut Saara Pokin EU-asioiden erityisavustajakseen 12.8.2022 alkaen.

Pokki siirtyy tehtävään eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen EU-asioiden erityisavustajan paikalta, jossa hän on toiminut joulukuusta 2021 lähtien.

Pokki on aiemmin työskennellyt Euroopan parlamentissa S&D-ryhmän poliittisena asiantuntijana, Euroopan parlamentin jäsenen kotimaan avustajana sekä vaikuttajaviestinnän asiantuntijana. Hän on valmistunut eurooppalaisen politiikan maisteriksi Leuvenin yliopistosta.

Roosa Pöyhönen ministeri Tuppuraisen erityisavustajaksi

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen on kutsunut Roosa Pöyhösen viestintäasioista vastaavaksi erityisavustajakseen 11.8.2022 alkaen. Samalla tähän mennessä viestintäasioista vastannut erityisavustaja Emilia Tervonen siirtyy ministeri Tuppuraisen EU-asioiden erityisavustajaksi.

Pöyhönen on työskennellyt aiemmin muun muassa sosialidemokraattisten naisten toiminnanjohtajana, sekä tätä ennen sosialidemokraattisten naisten poliittisena suunnittelijana. Koulutukseltaan Pöyhönen on valtiotieteiden maisteri.

Susanna Huovinen hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi

Valtioneuvosto on nimittänyt yhteiskuntatieteiden maisteri Susanna Huovisen valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Huovinen toimii tällä hetkellä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana.

”Lähden innolla tähän tehtävään, jossa voin käyttää monipuolista kokemustani suomalaisen hallinnon ja demokratian hyväksi. Odotan mielenkiintoista ja haasteellista työtä, jossa voin aidosti vaikuttaa hallinnonrajat ylittävän yhteistyön vahvistamiseen ja kansalaisten osallisuuden parantamiseen”, kertoo Huovinen.

Huovinen johtaa tällä hetkellä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:tä. Tätä ennen Huovinen on toiminut muun muassa pitkäaikaisena kansanedustajana, peruspalveluministerinä Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa sekä liikenne- ja viestintäministerinä Matti Vanhasen hallituksessa.

Huovinen nimitettiin tehtävään 19.9. alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri johtaa ja sovittaa yhteen valtiosihteerin kansliapäällikkönä apuna hallintopolitiikan koordinaatioalueeseen kuuluvien valtionhallinnon kehittämisosaston, kunta- ja aluehallinto-osaston sekä julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelua.

Muut Nimitykset:

Valtioneuvoston EU-asioiden osastopäälliköksi nousi kesäkuussa Jari Luoto. Luoto on toiminut pääministeri Paavo Lipposen (sd.), Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) poliittisesti nimitettynä avustajana.

Koronakriisiä johtanut sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö, demaritaustainen Kirsi Varhila siirtyi Satakunnan hyvinvointialueen johtajaksi. Varhilan tilalle astuu sosiaalidemokraatti Veli-Mikko Niemi. Tehtävää tavoitteli kuusi hakijaa ja hakuaikaa oli viikko.

Kaikki kolme ovat kokeneita ja päteviä tehtäviinsä. Esimerkiksi Luodolla on vahva ulkoministeriötausta.