9c05ea90b302baeb587c512dc3f50afa_1485255128_extra_large

Presidentti Poroshenko on Suomessa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsusta

Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon tiistainen vierailu eduskunnassa jätti puhemies Maria Lohelalle myönteisen mielikuvan Suomen ja Ukrainan kahdenvälisistä sekä maiden parlamenttien välisistä suhteista. Presidentti Poroshenko kertoi Lohelalle ja tapaamiseen osallistuneille kansanedustajille Ukrainassa tehdyistä uudistuksista, joilla pyritään parantamaan hallinnon läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja vähentämään korruptiota.

“Suomi voi tukea Ukrainaa demokratian kehittämisessä ja parlamentaarisessa yhteistyössä. Tapaamisessa pantiin ilolla merkille muun muassa se, että Ukrainan parlamentissa on Suomi-ystävyysryhmä ja eduskunnassa vastaavasti Ukraina-ystävyysryhmä. Oli myös myönteistä kuulla investointimahdollisuuksista ja kauppasuhteiden kehityksestä. Ukraina on Suomelle mahdollisuuksien maa”, Lohela toteaa.

Keskusteluissa puhuttiin myös Ukrainan konfliktista ja muista ajankohtaisista kansainvälisen politiikan kysymyksistä.

Tapaamiseen osallistui kansanedustajia eduskunnan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen sekä Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen valtuuskunnista sekä Ukraina-ystävyysryhmästä.

Presidentti Poroshenko on Suomessa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsusta. Hän tapasi vierailunsa aikana myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.). Ukrainan hallituksen jäsenistä virallisella vierailulla ja myös eduskunnassa olivat mukana varapääministeri, aluekehitys-, rakennus- ja kuntapalveluministeri Hennadii Zubko ja ulkoministeri Pavlo Klimkin.