Silvia-Modig4-WEB-resoluutio

Silvia Modig: Turvakotipaikkoja on välittömästi lisättävä

Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig on pettynyt hallituksen päätökseen olla panostamatta ensi vuoden talousarvioesityksessä voimakkaammin turvakotipaikkojen lisäämiseen.

–          Tilanne on erityisesti pääkaupunkiseudulla monin paikoin kriittinen. Esimerkiksi Helsingissä turvakoteihin pyrkiviä joudutaan käännyttämään ovelta.
–          Lisäksi turvakotipaikat jakautuvat Suomessa maantieteellisesti epätasaisesti ja turvakotiverkosto on liian harva. Avun saaminen ei voi olla asuinpaikasta kiinni, Modig toteaa.

Suomi allekirjoitti vuonna 2011 Istanbulissa Euroopan neuvoston yleissopimuksen naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Sopimuksen noudattaminen edellyttää turvakotipaikkojen kasvattamista nykyisestä 118 turvakotipaikasta noin 500 paikkaan.

–          Nyt on aika toteuttaa se, mihin Istanbulin sopimuksessa sitouduttiin. Tutkimuksissa on todettu, että väkivalta muuttuu raaemmaksi pitkittyessään. Mitä aiemmin uhri saa apua, sitä paremmat mahdollisuudet on katkaista kierre.

Modig on kansanedustajana toimiessaan tehnyt useana vuonna talousarvioaloitteen lisärahoituksen antamiseksi turvakotitoimintaan.