Pekonen, Aino-Kaisa vas

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ottaa Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin haasteen vastaan ja kansanedustajat vierailevat vanhusten palvelukeskuksissa tekemässä työvuoron.

SuPer on haastanut kaikki kansanedustajat ja kuntapäättäjät työskentelemään työvuoron vanhustenhoidossa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo, että Vasemmistoliitto ottaa vakavasti vanhustenhoidon kriisin.

– Hallituksen esitys alentaa hoitajamitoitusta on johtamassa tilanteeseen, jossa ei enää voi puhua inhimillisestä vanhustenhoivasta. Ihmisarvoisen hoivan on katettava muutakin kuin perustarpeet.

Itsekin perushoitajana työskennellyt Pekonen näkee vanhustenhoivan tärkeänä ja arvokkaana työnä, jonka tekijöiden osaaminen ja omistautuminen ansaitsevat yhteiskunnan kaiken arvostuksen.

– Nykyinenkin hoitajamitoitus vie hoiva-ammattilaiset äärirajoille. Hoitajamitoituksen alentaminen vielä entisestään vie työntekijöiltä mahdollisuuden ammattiosaamisensa täyteen käyttöön vanhusten hyväksi. Tarvitsemme työelämän, jossa ihmisten osaamista arvostetaan.

Pekonen näkee tervetulleena sen, että myös hallituspuolueiden keskuudesta on alkanut kuulua epäröintiä.

– Epäröinnin on nyt muututtava todellisiksi teoiksi. Tarvitaan kaikki mahdollinen paine, jotta hallitus vetäytyy järjettömästä ja epäinhimillisestä suunnitelmastaan.

Vierailu vanhustenhoidon arkeen nivoutuu Pekosen mukaan luontevasti Vasemmistoliiton käynnissä olevaan Tolkkua työelämään -kampanjaan, joka haastaa uudistamaan työelämän lainsäädäntöä ja käytäntöjä muuttuvan maailman tarpeisiin.

Kampanjan aikana Vasemmistoliiton kansanedustajat kiertävät koko Suomen puhumassa työelämästä ja sen laadusta sekä vierailemassa työpaikoilla. Vasemmisto tekee joukon avauksia, jotka tähtäävät työelämän tolkullistamiseen.

Tähän mennessä kampanjassa tehdyt avaukset ovat itsensätyöllistäjien aseman parantaminen, 10 euron vähimmäistuntipalkka sekä ryhmäkanneoikeuden laajentaminen. Lisää kampanjateemoista osoitteessa tolkkua.fi.