5748-ozanyanarrintakuva

Kansanedustaja Ozan Yanar valittu Forbesin vaikuttajalistalle

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar on päässyt arvostetun talouslehden Forbesin 30 eurooppalaisen nuoren vaikuttajan listalle. Suomalaisista listalle on päässyt myös Jenny Wolfram. Listalla esitellään nykyisiä vaikuttajia ja tulevaisuuden toivoja. Listalla ovat mukana muun muassa Real Madridin huippupelaaja Gareth Bale, Game of Thrones -tähti Sophie Turner sekä Nobelin rauhanpalkintoonkin ehdolla ollut jesidiaktivisti Nadia Murad.

Vaikuttajia nimettiin useista kategorioista, kuten viihde, media ja tiede. Yanar nimettiin lakia ja politiikka -käsittelevään osioon. Viime vuonna Forbesin listaukseen valittiin Suomesta start-up yrittäjä Miki Kuusi.

Ozan Yanar on helsinkiläinen vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin myös viime vuonna Politico-lehden 28 Eurooppaan vaikuttavan henkilön joukkoon.

– Forbesin listalle pääseminen oli minulle hyvin suuri kunnia. Minusta on hienoa, että olen kansanedustaja Suomessa, mutta olen myös Suomen edustaja ulkomailla. Tuntuu erityisen tärkeältä nykyisessä maailmantilanteessa, että voin olla osaltani rakentamassa Suomesta kuvaa avoimena yhteiskuntana myös ulkomailla, Yanar pohtii.

Forbesin 30 Under 30 -listan Law & Policy -osio: www.forbes.com/30-under-30-europe-2017/law-policy

Koko 30 Under 30 -lista: www.forbes.com/30-under-30-europe-2017