Niinistö, Ville vihr

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa Vihreässä blogissa:

“Ali ja monet muut irakilaiset ja syyrialaiset eivät saa perhettään Suomeen, vaikka heillä olisi siihen laillinen oikeus – vain koska Suomen Turkin suurlähetystöön pääseminen on mahdotonta. Tämä epäinhimillinen käytäntö on muutettava:

Vetoan hallitukseen, että teette pikaisesti sen mikä on ihmisarvon puolustamisen kannalta oikein. Suomi ei voi olla maa, joka mielivaltaisesti hajottaa perheitä.

Muuttamalla vain yhden asetuksen taulukkoa pääsevät nämä naiset ja lapset hakemaan heille kuuluvaa oikeutta perheeseensä. Heidän puolisonsa suojan tarve on jo täällä todettu. Kukaan ei voita siinä mitään, jos he joutuvat kitumaan täällä eivätkä voi kotoutua. He ovat kärsineet jo tarpeeksi. Näiden lasten paikka ei ole konfliktien keskellä, maan alla, pakolaisleireillä. Heidän paikkansa on vanhempiensa luona, jotka ovat suojan täältä jo saaneet.

Jokainen vanhempi tietää, että tekisi kaikkensa, jotta saisi perheensä turvaan. On turha puhua korulausein kotouttamisesta ja siitä, että Suomi kantaa vastuunsa, jos nyt käännämme Alille ja näille perheille selkämme. Kyse on lapsista. Kyse siitä, millaisen Suomen me rakennamme. Olkaamme maa, joka ei selkäänsä ihmisyydelle.”

Lue koko blogi osoitteessa:
https://www.vihreat.fi/blogit/ville-niinisto/2016/11/suomi-ei-voi-olla-maa-joka-hajottaa-perheita-mielivaltaisesti