Nelipäiväinen työviikko on pidemmällä tähtäimellä realismia. Viides työpäivä pitää käyttää yhteistyössä työntekijöiden koulutukseen osaamisen ja tuottavuuden lisäämiseksi. Digitalisaatio ja tekoäly tuovat paljon uutta opeteltavaa kaikkiin ammatteihin, sanoo kansanedustaja ja Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo.

Työntekijöiden edustus pitää ottaa mukaan yritysten hallituksiin. Se lisää yrityksen sisäistä läpinäkyvyyttä ja tuo lisää motivaatiota työntekijöille, kun he ovat mukana yrityksen johtamisessa, Harkimo jatkaa.

Yritysten verotukseen pitää saada helpotuksia investointien lisäämiseksi. Kotitalousvähennystä pitää korottaa ja asettaa se talouskohtaiseksi, jotta se olisi oikeudenmukainen yksin eläville, Harkimo sanoo.

Auto ei ole lypsylehmä, vaan tarpeellinen työkalu. Liikkumisen kustannusten lisääminen on väärää politiikkaa. Yksityisautoilua ei pidä rangaista. Helsingissä tai Tampereella on turha puhua ruuhkamaksuista, kun mitään ruuhkia ei ole. Tällaista keskustamaksua ei Suomeen tarvita, Harkimo painottaa.

Laajemmin aiheista:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hjallisharkimo/paaministerisiirtaavastuunsayrityksille/